Harmincova 1, 841 01 Bratislava
tel./fax: 643 66 108
e-mail: soup@soupharba.sk
Študijný odbor: 2982 4 potravinárska výroba
zameranie: 02 pekárska a cukrárska výroba pre absolventov trojročných učebných odborov
Dĺžka štúdia:
2 roky denné nadstavbové štúdium
Podmienky prijatia:
a) úspešné vykonanie záverečnej skúšky v príslušnom trojročnom učebnom odbore
b) úspešné vykonanie prijímacej skúšky
c) zdravotná spôsobilosť
Spôsob ukončenia štúdia:
maturitná skúška
Poskytnuté vzdelanie:
úplné stredné odborné
Profil absolventa nadstavbového študijného odboru potravinárska výroba
Absolvent študijného odboru potravinárska výroba je kvalifikovaný odborný pracovník schopný vykonávať technicko-hospodárske činnosti prevádzkového charakteru v potravinárskej výrobe. Má široký odborný profil s nevyhnutným všeobecným vzdelaním, je dostatočne adaptabilný aj v príbuzných odvetviach potravinárskej výroby, schopný aplikovať nadobudnuté vedomosti a schopnosti pri riešení problémov.
Absolvent tohoto študijného odboru, po úspešnom vykonaní maturitnej skúšky sa môže uchádzať o štúdium na vysokej škole najmä STU chemicko-technologickej fakulte, prípadne o pomaturitné štúdium za rovnakých podmienok ako absolventi ostatných druhov stredných škôl.
Požiadavky na absolventa
Absolvent tohto študijného odboru má mat nasledovné vedomosti, schopnosti a návyky:
potrebnú slovnú zásobu a vyjadrovacie schopnosti v ústnom a písomnom styku
znalosť slovenskej a svetovej literatúry
znalosť cudzieho jazyka, bežnej situačnej konverzácie i porozumenie odborným výrazom z oblasti potravinárstva
znalosť vývoja ľudskej spoločnosti a spoločenskej výchovy
znalosť širokého základu prírodovedných poznatkov, stredoškolskej matematiky, chémie a informatiky